august 14, 2017 in Obiecte turnate

Ce sunt insignele? Cateva informatii, clasificarea lor

Insigna
Insigne

INSÍGNA s. însemn, (înv.) marca, semn.
INSÍGNA, insigne, s. f. Mic obiect, de diverse forme, purtat pe piept sau la sapca, la basca etc. si care indica, prin imagini simbolice sau indicatii grafice, apartenenta cuiva la o organizatie, la un club etc. – Din fr. insigne, lat. insigne.

… adica, este ceea ce ne deosebeste de multimea care are caracteristici distinctive. Sa examinam modul în care ar trebui sa arate inisgnele moderne, rolul pe care îl joaca în viata noastra, ce sunt inisgnele si cu ce tehnologii se produc.

Clasificarea si atribuirea insignelor:

Insigne comemorative

Le primim ca un cadou sau le cumperam în cinstea (memoria) unor evenimente. De exemplu, vacante, vizite la o tabara de tineret, participarea la un atelier de formare etc. Iar pe langa inscriptii, pe insigna se poate reprezenta o varietate de logo-uri, imagini.

Insigne Distinctive

Acestea includ, de exemplu, pot include pictograme, se acorda cu o diploma de absolvire.

Insigne Corporate

Acesta este un tip special de insigne, care sunt cele mai acceptate în firme, organizatii în care angajatii lucreaza direct cu oamenii: servicii (saloane de frumusete, hoteluri, catering); banci; magazine, farmacii etc. Insignele corporative sunt, de obicei parte din uniforma companiei care isi respecta imaginea cunoscuta printr-un nivel de servicii de o calitate înalta, vânzari masive, si chiar produse de o calitate excelenta.

Inisgne de Premiere

În cazul premiilor guvernamentale care sunt fabricate numai în monetarii speciale de tip închis, Inisgnele pentru premieri ai tinerilor sportivi sau pensionari onorabili pot fi produse de orice turnatorie care au ales acest tip de activitate.

Inisgnele Steme

Sunt de asemenea, un semn distinctiv. De exemplu, multi fani ai fotbalului poarta o inisgna, un logo al echipei lor preferate etc.
Inisgnele de tip Souvenir.
Cel mai adesea, le-am obtine, vizitând diverse locuri noi, orase, tari. Acesta poate fi, de exemplu, insigne cu cuvintele sau cu emblema localitatii vizitate.

Insigne Produse promotionale

Acest tip de insigne ce pot contine un logo-ul al companiei, un slogan de recrutare, un logo sau un slogan de promovare au unui brand sau eveniment. Aceste inisgne sunt de obicei pe durata campaniilor promotionale.Sunt folosite (oferite) ca un suvenir la deschiderea sau achizitia unui anumit pachet de produse sau servicii.

Insigne cu continut Ideologic

A se vedea exemplul inisignei “SOIMII PATRIEI”. In prezent sunt insignele purtate ca semn distinctiv de catre membrii oricarei organizatii publice, de partid, de mediu, sau a oricarui curent social bine determinat.

Inisgnele “Just for FUN”

Acesta poate reprezenta „Emoji”, inscriptii amuzante, sau orice reclama pasiva.

Daca ti-ai facut o idee si doresti mai multe informatii despre insignele turnate, ne poti contacta oricand.