iunie 26, 2019 in Obiecte turnate

Cadourile in afaceri – cateva greseli pe care le poti evita

Cadourile in afaceri

Decembrie este momentul in care intentionam sa oferim cadouri partenerilor nostri de afaceri si clientilor nostri. De fapt, multi antreprenori isi inzestreaza partenerii de afaceri numai la sfârsitul anului. Stiai ca aceasta este una dintre greselile cheie pe care le poti face atunci cand oferi un cadou de afaceri? Timpul pentru cadouri de afaceri sau cadouri promotionale este pe tot parcursul anului. Un astfel de cadou va aprofunda in continuare relatia dvs. cu partenerii de afaceri si clientii.

Cadourile de afaceri pot avea un efect remarcabil daca sunt selectate corespunzator si date corect si la momentul potrivit. Greselile pe care le putem face, cu toate acestea, au un impact negativ asupra relatiei noastre cu un partener de afaceri sau cu un client. Astfel, oferirea de cadouri clientilor sau partenerilor de afaceri poate fi o experienta destul de jenanta daca, de exemplu, cumparati un cadou prea scump sau care nu corespunde intereselor destinatarului. Faptul ca tu (in cea mai mare parte) iti amintesti de partenerii de afaceri si clientii o singura data pe an nu este in mod special in favoarea ta. De aceea am pregatit pentru tine câteva sfaturi utile care te pot ajuta sa nu ajungi intr-o situatie neplacuta oferind un cadou de afaceri intr-un mod neadecvat.

Oferi cadouri partenerilor de afaceri si clientilor tai numai la sfârsitul anului

Nu trebuie sa astepti sarbatorile pentru a trimite cadouri de afaceri. Fiecare om de afaceri are, desigur, mai multe oportunitati de acordare a unui cadou de afaceri partenerilor sai (chiar daca este un mic gest de atentie) de mai multe ori pe an. Daca te intrebi când si cui ai putea oferi un cadou de afaceri, permite-ne sa iti reamintim regula generala – ofera daruri acelor parteneri de afaceri sau clientilor care  ajuta succesul si excelenta companiei.

Beneficiile cadourilor de afaceri si promotionale sunt multe. Cadourile deosebit de utile sunt cea mai buna forma de publicitate pentru destinatarii tuturor generatiilor. Partenerilor de afaceri si clientilor li se va reaminti de afacerea ta de fiecare data când vor folosi produsul pe care l-ai oferit.

Oferirea de cadouri de afaceri angajatilor are, de asemenea, efecte pozitive pe termen lung asupra afacerii tale. Spune-le ca le apreciezi efortul si ca ei reprezinta o parte importanta a mozaicului succesului tau. Un cadou practic, cum ar fi un breloc ce are atasat un desfacator, un ac de cravata, o carte de vizita metalica, le va aminti angajatilor in mod constant ca ei sunt cu adevarat importanti pentru tine.

Prin urmare, nu ezita sa faci o lista cu destinatarii si oportunitatile pentru oferirea cadourilor de afaceri. Daca nu stii de unde sa incepi, poti sa te inspiri din Catalogul nostru, sa citesti cateva articole despre oferirea cadourilor promotionale sau sa ne contactezi echipa.

Cadouri neadecvate

Când vine vorba de cadouri de afaceri, fii foarte atent la ceea ce vei cumpara. Atunci când alegi un cadou de afaceri, este foarte important ca darul sa fie adecvat. Desi va parea inutil pentru multi, te sfatuim sa acorzi atentie unor lucruri precum religia si orientarea sexuala si orice altceva care poate fi considerat un domeniu sensibil. Acest lucru se aplica si in cazul alcoolului sau al carnii. Cadourile necorespunzatoare pot ofensa adânc partenerii de afaceri, clientii si angajatii si acesta este ultimul lucru pe care doresti sa-l realizezi atunci cand oferi un cadou.

Daca nu stii ce sa oferi, poti alege ceva generic. Dar stii ca in zilele noastre asemenea daruri pot crea si o impresie gresita. In astfel de cazuri, este mai bine sa te bazezi pe experti. Cu multi ani de experienta, vom fi fericiti sa te ajutam sa alegi darul potrivit. Ne poti trimite intrebarile completand formularul din pagina noastra de contact sau ne poti suna.

Oferirea de cadouri nepotrivite sau nedorite ca alimente sau bauturi

Indiferent daca este vorba de o sticla de vin pentru cineva care nu bea, sau o cutie de cookie-uri pentru cineva care este diabetic sau poate avea intoleranta la gluten. Daca stii ca partenerul de afaceri prefera prajiturile cu gust de cafea, bineinteles ca I le poti face cadou! Pentru toti ceilalti, pentru care nu esti sigur daca un produs alimentar va fi potrivit, alegeti un cadou mai sigur. Nu vrem sa spunem  ca ar trebui sa elimini oferirea  produselor alimentare complet, dar va sugeram sa ramâneti pe partea „sigura”, daca nu esti sigur 100%. Aceste alegeri sigure includ fructe proaspete si uscate, uleiuri de masline gourmet sau alte uleiuri …

In timp ce, de exemplu, o persoana apreciaza o sticla bine aleasa de vin rosu fin, cealalta persoana nu va fi cel mai putin impresionata de aceasta. Acest lucru se intampla deoarece el sau ea nu bea alcool, indiferent de cât de nobil este vinul. De ce ati cheltui apoi bani pentru un cadou pe care nu il poti folosi si care poate chiar jigni importantul partener de afaceri? Uneori este mai bine ca alcoolul sa nu fie administrat in general, sau facem acest lucru numai atunci când stim cu certitudine ca o persoana il va aprecia.

Trimiterea cadourilor de Craciun unei persoane care nu sarbatoreste Craciunul

Multi oameni sarbatoresc Craciunul, dar mai sunt multi care nu fac acest lucru.

Sa fim mai exacti. Poate ca partenerii tai de afaceri, clientii sau angajatii tai sunt de origine evreiasca si sarbatoresc Hanukka, poate ca sunt afroamericani si in loc de Craciun sarbatoresc Kwanza, iar partenerii de afaceri din China vor sarbatori Craciunul si Anul Nou mai târziu decât restul lumii.

Acorzi astfel atentie convingerilor religioase si iti arati recunostinta fata de cei care nu celebreaza Craciunul intr-un mod diferit. Le poti oferi un cadou care nu mentioneaza Craciunul, dar exprima aprecierea pentru buna cooperare. In acest fel nu veti exclude pe nimeni si darul va avea in continuare valoare pentru destinatar.

Cadourile scumpe

Daca doresti sa arati respect si recunostinta, nu trebuie sa exagerezi valoarea darului. Este un partener de afaceri, un client sau un angajat, si nu cel mai apropiat. Multi oameni se vor simti inconfortabil stiind ca sunteti gata sa cheltuiti o multime de bani pentru ei. Putem crea, de asemenea, o impresie gresita cu un dar pretios si generozitate.

Acordati atentie legislatiei din tara ta. De exemplu, in unele tari, in cazul in care o societate percepe o taxa pentru orice alta persoana fizica care nu este angajatul sau, aceasta este impozitata ca venit diferit in temeiul Legii privind impozitul pe venitul personal. In acest caz, niciun cadou individual nu este inclus in baza de impozitare, daca valoarea sa nu depaseste 42 EUR. Sau daca valoarea totala a tuturor cadourilor primite in cursul anului fiscal de la acelasi donator nu depaseste 84 EUR.

Daca darul depaseste aceasta suma, compania – o persoana juridica sau o persoana fizica cu activitate – trebuie sa plateasca un avans de impozit pe venit de 25% pentru destinatarul cadoului.

Nu incarca cadoul cu o cantitate mare de informatii

Prea multi antreprenori uita ca cadouri de afaceri si promotionale sunt, in cele din urma, numai cadouri si nu pliante sau postere. Pentru a imprima un tricou cu toate informatiile si titlurile posibile in majoritatea cazurilor inseamna ca aceasta camasa de calitate T va ajunge in gradina sau cel mai bun caz, ca o pijama, care cu siguranta nu a fost scopul tau când i-ai dat cadou. Premisa in marketing “mai putin inseamna mai mult” este inca adevarata. Prin urmare, fii foarte atenti la branding, daca doresti ca darurile tale sa devina parte din darurile oamenilor obisnuiti, care trebuie sa fie scopul tau final.

Oferi cadoul ambalat necorespunzator

Nu oferi un cadou de afaceri doar intr-o cutie sau o punga! Aminteste-ti! – este un cadou de afaceri. Aceasta inseamna ca trebuie sa incerci sa faci cel putin unul din cele doua lucruri. Primul este de a face clar destinatarului ca este un cadou din partea companiei tale, marca ta. Imprima sigla si / sau mesajul scurt de la compania sau marca ta. Daca darul este mai personal, este suficient sa atasezi un mesaj scurt. Si al doilea lucru, nu uita de hârtia de calitate pentru ambalare, benzi sau ambalaje. Stii, daca darul  este prezentat intr-un mod necorespunzator, afacerea ta va arata si ea rau.

Daca doresti sa faci lucrul si mai usor, poti  gasi cadouri perfecte pentru afaceri pe site-ul nostrum sau pe coralpromo.ro, unde veti gasi cu siguranta un cadou in fiecare categorie care va va aminti de un partener de afaceri sau de un client. In acest fel, veti sti, de asemenea, ca este probabil potrivit pentru el sau ea.

Cadourile de afaceri sau promotionale nu mai sunt limitate la sfârsitul anului, ci au devenit un instrument eficient de marketing pe tot parcursul anului.