ianuarie 22, 2018 in Obiecte turnate

Dog tag-urile: cateva idei de luat in considerare

Dog Tags
Dog Tags

Placutele metalice de identificare (cunoscute ca dog tag-uri) sunt folosite de ceva timp și au fost folosite în cea mai mare parte de către personalul militar pentru identificare. Stiai ca, desi aceste etichete sunt vazute frecvent la gatul celor din armata, poti avea propriile medalioane personalizate pentru propriile tale scopuri? Dog-tag-urile pot fi efectiv modificate pentru a se potrivi oricarei nevoi pe care le poti avea pentru ca acestea nu sunt dedicate exclusiv folosirii celor din armata.

Trebuie sa stii ca dog tag-urile personalizate pot fi facute utilizand o mare varietate de materiale care includ otel inoxidabil, aluminiu si bronz. Acestea pot fi facute si in orice dimensiune dorita. Totuși, daca doresti ca dog tag-urile tale sa aiba aceeasi dimensiune ca si cele purtate de armata, trebuie să specifici acest lucru atunci cand le comanzi. Pot avea muchii laminate si o gaură la un capăt pentru lant.

Daca doresti ca ele sa aiba alte dimensiuni sau forme decat cea obisnuita, poti face acest lucru atunci cand le personalizezi, pentru ca ai controlul asupra felului in care dog tag-urile tale vor arata. Ai posibilitatea sa alegi ca acestea sa arate mai dreptunghiulare decat ovale, spre deosebire de cele folosite in armata. De asemenea, poti alege si alte metale pentru aceste produse, altele decât otelul inoxidabil sau aluminiu.

Unele dintre alternativele pe care le poti utiliza pentru materialele folosite la confectionarea lor, includ metalele mai aurite care sunt la fel de maleabile si personalizabile ca si cele argintii. Bronz, alama si chiar cupru pot fi folosite pentru aceste dog tag-uri personalizate. Daca te gandesti mai mult la crearea medalionului tip bijuterie, atunci poți lua in considerare utilizarea aurului, platinei, argintului si chiar a aurului alb pentru un astfel de scop. Poti chiar alege sa ai pietre pretioase incorporate in medalion.

In ceea ce privește personalizarea lor, alegerea tipului de marcare joaca, de asemenea, un rol important in modul in care vor arata dog tag-urile personalizate. De exemplu, daca doresti ca o imagine sa fie plasata pe aceste medalioane, poti opta pentru utilizarea fotosensibilizarii ca metoda de marcare. Dacă doresti ca imprimarea sa fie foarte colorata s-ar putea sa faci bine alegand procesul de tiparire digitala sau de gravare pentru acest lucru.

Exista multe lucruri pe care le poti face cu aceste dog tag-uri. Poti sa le personalizezi pentru a fi purtate de copiii sau de membrii unui club pe care îl conduci. Poti, de asemenea, sa le imparti ca daruri. Daruti pentru un eveniment special, cu data si numele evenimentului tiparite pentru ca oamenii sa isi aminteasca de unde le-au primit. Posibilitatile sunt practic nesfarsite, iar singura limita este imaginatia ta si unde te gandești sa folosești aceste dog tag-uri metalice.